Az IONIQ a jelenleg kapható egyik legáramvonalasabb gépkocsi a világon. A gyönyörű design és a fantasztikus aerodinamikai teljesítmény ötvözete. Letisztultan elegáns és egyben stílusos.  Könnyű megkedvelni a nagyautós kényelmet, a tágas utasteret valamint a 455 literes csomagteret.  Méretét, kényelmét és hatótávját nézve egy rendkívül jó elektromos autó a villanyautók piacán. Az elektromos gyorsulást 3 üzemmódban érheted el, NORMAL, SPORT és ECO.

A nagyfelbontású színes kijelző olyan információkról nyújt tájékoztatást, mint a menetsebesség, az akkumulátor töltöttségi állapota vagy az energia felhasználás. A 7 colos kijelző igazodik a kiválasztott üzemmódhoz (ECO, NORMAL vagy SPORT).

ERŐTELJES: a kistömegű alumínium és az ultra nagy szilárdságú acélötvözetek intelligens alkalmazásával létrehozott, robusztus szerkezet megnyugtató stabilitást és élvezetesen dinamikus vezethetőséget tesz lehetővé. A gondosan összehangolt alkotóelemekből álló elektromos hajtáslánc a mindennapokban kiválóan használható hatótávolságot kínál.

Egy feltöltéssel, károsanyag kibocsátás nélkül megtehető akár 280 kilométeres kényelmesen belefér nem csupán a napi ingázás, de akár egy hétvégi kirándulás is.

A mindenkori hátralevő hatótávolság egyértelműen leolvasható a Supervision műszerfalról.

Három üzemmódban vezethetünk: A NORMAL üzemmód mellett rendelkezésre áll egy olyan ECO üzemmód, amelyben maximális energia-megtakarítást lehet elérni, illetve egy SPORT üzemmód, amely 30 Nm-nyi extra (összesen 295 Nm) forgató nyomatékot bocsát a vezető rendelkezésére. A nagyteljesítményű villanymotor 295 Nm maximális forgatónyomatéka már az elindulás pillanatában teljes mértékben rendelkezésre áll, ami különösen kis sebességnél szavatol lenyűgöző gyorsítóképességet.

Felszereltség:

Tolatóradar, tolatókamera, ABS, ASR, ESP (menetsatabilizátor), APS (parkolóradar), autonóm vészfékező rendszer AEB, intelligens kulcsfelismerő rendszer, sávtartó rendszer, guminyomás-ellenőrző rendszer, indításgátló (immobiliser), visszagurulás-gátló, lejtmenet asszisztens, centrálzár, elektromos szervokormány, távolságtartó tempomat, esőszenzor, elektromos ablakok elől-hátul, fűthető első ülések, klíma, fűthető tükrök, kormányfűtés, fedélzeti computer, 7 légzsák, GPS navigáció, USB csatlakozó, AUX csatlakozó, bluetooth-os kihangosító rendszer, Infinity prémium audiorendszer 8 hangszóróval.

Műszaki adatok:

Hatótáv: 280 km

Akkumulátorkapacitás: 28,4 kWh

Teljesítmény: 88 kW, 119,7 LE

Töltő típusa: CCS, Type2

További Autóink:
Töltés:

A Hyundai IONIQ Electric akkumulátorának kapacitása 28,4 kWh.

Az autó gyorstöltésre (AC) és villámtöltésre (DC) is alkalmas.

A gyorstöltése (AC) Type 2 csatlakozón keresztül történik, melynek maximális töltéserőssége 6,6 kW. ( Ezen keresztül az akkumulátor 4-5 óra között tölt fel)

Az autó CCS csatlakozón keresztül villámtölthető, melynek maximális töltéserőssége 70 kW, ezzel 30 perc alatt kapunk 80%-os töltöttséget.

Ha a fogyasztást nézzük az IONIQ esetében döbbenetesen alacsony. Vegyes üzemben is 250 kilométeres hatótávval kalkulálhatunk, ami abszolút jónak számít, és értékelendő, hogy ezt a számot a Hyundai is említi a ciklus szerinti 280 kilométeres hatótáv mellett. Reálisan az IONIQ ennyit tud,  ezt viszont klímával is, ami igen hatékony, alig csökkenti a hatótávot.